Celá rodina to má v krvi. Není důležité, co je tím nejvýstižnějším symbolem umění kuchařského: čepice, vařečka, pánev, nože. Rodina Sapíků ovládá všechny potřebné kuchyňské pomůcky naslepo a k tomu přidává i mimořádnou fantazii. A to již hezky dlouho. Tento rod z Jižní Moravy provozuje kuchařské a cukrářské řemeslo již od 17. století. Tři sta let dávají lidem požitek z jídel vycházejících z tradic té nejlepší české kuchyně, kterou v posledních patnácti letech povýšili na umění.
V této kuchařce dávají nahlédnout do svého umění dva šéfkuchaři: senior Jaroslav Sapík a jeho syn Pavel. Ale k tomu, aby se mohli plně oddat své profesi, která je pro ně současně i koníčkem, potřebují zázemí. A to jim vytváří paní Marcela Sapíková, v jejíž osobě se propojily dvě dynastie mistrů kuchařů. Její předkové se věnovali také kulinářské profesi a její děd a babička sloužili rodu Kinských a Valdštějnů, naposledy na zámku Kozel. Toto zázemí paní Marcela vytváří v rodinné restauraci U Koně v Klokočné, v lehce zvlněné krajině nad sázavským údolím nedaleko Říčan. Sem si navykli jezdit již od počátku devadesátých let milovníci dobrého jídla ze širokého okolí. Zde také v létě 2003 při oslavách stého výročí založení Asociace českých kuchařů a cukrářů bylo poprvé oceněno značkou kvality Klasa originální kvalitní české jídlo - nejlepší koprovka roku. Poměrně rozsáhlý areál, kde je restaurace, vinárna a také vinice, která poprvé porodila v roce 2005, a k níž nyní přibyl i vinný sklípek.